بلندگو ها وسیله الکتریکی هستند که وظیفه پخش فرکانس های صوتی را بر عهده دارند و در انواع مختلفی ساخته می شوند. که در این مقاله قصد داریم انواع بلندگو را بررسی کنیم. نحوه کار کردن و مهندسی همه ی بلندگو ها تقریبا از یک منطق مشترک پیروی می کنند و تفاوت عمده ی آن ها در شکل ظاهری و کیفیت پخش بلندگو ها است. حال به سراغ 3 خانواده بسیار معروف از بلندگو های پیجینگ می رویم:

بلندگو های شیپوری

اسپیکر های هورن یا بلندگو شیپوری قدیمی ترین انواع بلندگو ها هستند و قدمت آن ها به سال های بسیار دور برمی گردد، البته نه به شکل امروزی و نه از نوع الکتریکی. بلندگوهای شیپوری معمولا در مکان هایی استفاده می شود که نیاز به پرتاب صدای بالا کاملا مشهود است و اولویت با بیشتر بودن حجم صداست و کیفیت در اولویت های بعدی قرار دارد. از طرفی ساختار بلندگو های شیپوری به گونه ای می باشد که می توان آن ها را در برابر رطوبت و گرد و غبار به خوبی حفاظت کرد و از همین رو می توان در محیط های باز به خوبی از بلندگوهای شیپوری بهره برد و به همین دلیل یکی از بلندگو های بسیار محبوب برای ورزشگاه های رو باز می باشند.

اسپیکر های هورن در دو نوع موزیکال و ساده ساخته می شوند که مدل های بلندگو هورن موزیکال از کیفیت پخش بهتری نسبت به بلندگوهای شیپوری ساده برخوردارند و قیمت بالاتری هم دارند. ساختار بلندگو شیپوری معمولا از دو بخش یونیت و بوق تشکیل می شود که برخی یونیت سرخود و برخی یونیت های مجزا دارند که قابل جداسازی از بدنه ی بلندگو می باشد.

 

بلندگوهای شیپوری

انواع بلندگوهای شیپوری

                                                                                                     

بلندگو های سقفی

اسپیکر ها یا بلندگو های سقفی نوع خاصی از بلندگوهای پیجینگ می باشند که به صورت روکار و توکار بر روی سقف قرار می گیرند و وظیفه ی پخش صدا را انجام می دهند. انواع بلندگو های سقفی نیز دارای سه نوع فول رنج و 2way و HiFi می باشد که که هر یک کاربرد خاص خود را دارا می باشند

بیشتر بخوانید : بلندگو سقفی چیست؟

بلندگو سقفی فول رنج

باند های فول رنج از یک بخش صدا دهی تشکیل می شوند که چیزی شبیه به یک میدرنج می باشند. بلندگوهای سقفی فول رنج به گونه ای طراحی شده که تقریبا فرکانس های میانی را پخش می کند و در پخش صدای های بسیار زیر و یا بسیار بم همچون بیس و ساب به خوبی عمل نمی کنند. از همین جهت معمولا از باند سقفی فول رنج برای سیستم های پیجینگ استفاده می شود.

بلندگو سقفی 2WAY

اسپیکر های سقفی 2WAY همانطور که از نام شان پیداشت دارای 2 خروجی صدا هستند و ووفر و تیوتر آن ها به صورت جداگانه تعبیه شده است که همین موضوع باعث می شود بیس بسیار بهتری نسبت به باند های سقفی فول رنج داشته باشند و به همین دلیل هم انواع بلندگوهای سقفی تووی برای پخش موزیک گزینه ی بسیار مناسبی به حساب می آیند. البته بلندگو های 2WAY نوعی افکت خاص هم روی صدا ایجاد می کنند که برای پخش موسیقی بسیار مناسب است.

بلندگوهای متفاوت

بلندگو سقفی های کاربردی

بلندگو سقفی Hifi

بلندگو های سقفی “های فای” ساختاری شبیه به اسپیکر های 2WAY دارند با این تفاوت که دقت پخش آن ها بسیار واقعی و طبیعی است و هیچ گونه افکت خاصی به صدا نمی دهد و صدا دریافتی را با حداکثر پوشش فرکانسی پخش می کند تا خود را به عنوان یک کاندیدای جدی برای سالن های سینما و تئاتر، حتی سینما های خانگی و هر مکان دیگری که نیاز صدا کاملا واقعی و طبیعی شنیده شود، مطرح کند.

 

کاربرد بلندگوها

کاربرد بلندگو سقفی hifi

                                                                                                        

بلندگوی دیواری

اسپیکر های دیواری نوع خاصی از بلندگو ها هستند که روی دیوار نصب می شوند و معمولا در اماکنی که سقف کاذب در آن ها وجود ندارد به کار می روند. اسپیکر های دیواری هم مانند سایر خانواده های بلندگو به 2 گروه ساده ی ستونی و دیواری دکوراتیو تقسیم بندی می شوند.

بلندگو ستونی

اسپیکر های محبوب مدارس و بیمارستان ها می باشند که علی رغم قیمت مناسبی که دارند، کیفیت و حجم صدای قابل قبولی را ارئه می کنند و به دلیل دارا بودن کیس فلزی و توری محافظ، در طولانی مدت از صدمات فیزیکی در امان هستند و اصولا عمر طولانی هم دارند. بلندگو های ستونی بسته به توان شان از چند بلندگوی داخلی تشکیل می شوند که در حالت های ولتی و اهمی قابل استفاده هستند. البته اغلب به دلیل دارا بودن ترانس مچینگ داخلی، به صورت ولتی نصب و راه اندازی می شوند. ناگفته نماند که بلندگو های داخلی آن ها نیز از نوع فول رنج می باشند.

فروش بلندگو

     

بلندگو دکوراتیو

بلندگو های دیواری دکوراتیو نوع با کیفیت تر و خوش صدا تر باند های دیواری هستند که از ووفر و تیوتر داخلی مجزا تشکیل می شوند. تکنولوژی 2WAY باند های دکوراتیو، به همه ی بدنه ی آکوستیک و ABS آن، رنگ بسیار شفاف تری به صدای خروجی شما می بخشند که همین امر سبب می شود از بلندگو های دکوراتیو در محیط های استفاده شود که کیفیت و دقت صدا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. معمولا در سالن های کنفرانس برای سخنرانی ها یا رستوران ها و کافی شاپ ها که صدای موسیقی به صورت متمادی و طولانی از بلندگو ها پخش می شود، دکوراتیو ها گزینه ی بسیار مناسبی هستند، چرا که به دلیل کیفیت بالای صدا، گوش شنونده را خسته نخواهند کرد.

      

بیشتر بخوانید : قیمت بلندگو سقفی توکار و روکار

بلندگوهای ساب ووفر و مانیتورینگ

بلندگوهای ساب ووفر: نوعی بلندگو است که فقط یک کارایی دارد که آن هم ایجاد صدا با فرکانس بسیار پایین است. امروزه حتی سیستم بلندگوهای رومیزی نیز به نوعی دارای ساب ووفرهستند. به طور عادی، این نوع بلندگو را در برخی سیستم های صوتی اتومبیل پیدا خواهید کرد، ولی آن ها در بلندگوهای سینمای خانگی هم واقعاً عالی هستند. همچنین وقتی این بلندگوها با یک سیستم فراگیر و با کیفیت ترکیب شود، می تواند نحوه تماشای فیلم را بهتر کند. ساب ووفرهای بدون منبع تغذیه که به عنوان ساب ووفرهای پسیو نیز شناخته می شوند، به یک آمپلی فایر یا گیرنده نیاز دارند تا توان کافی برای خروجی این بلندگوها را به سطح مطلوب برساند.

بلندگو مانیتورینگ: بلندگوهایی هستند که به بهترین نحو و به صورت حرفه ای فرکانس های صوتی را به گوش شما می رسانند. این بلندگوها به اسپیکرهای استودیویی غیرفعال نیز معروف هستند. باندهای مانیتوری که به توانایی خود در تولید واژگان و موسیقی به وضوح مشهور هستند ، برای گوش دادن گاه به گاه یا نواختن سازها به خوبی بهینه شده است. اسپیکر مانیتورینگ در دو نوع وجود دارد ، مجهز به منبع تغذیه و بدون منبع تغذیه. مانیتورهای مجهز به منبع تغذیه فقط به دیوار متصل می شوند. از آنجا که آن ها دارای منبع تغذیه داخلی هستند ، ممکن است صدای وز وز را به بلندگوها اضافه کنند.

اگر چه مقاله ی ما اینجا به پایان می رسد اما بحث پیرامون صدا، علی الخصوص اسپیکر ها و انواع بلندگو ها، موضوعی بسیار طولانی و پر حاشیه است که به این چند صفحه محدود نخواهد شد. به همین منظور در مقالات بعدی با هدف توضیح بیشتر در این مورد در خدمت شما خواهیم بود.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *