بلندگوی سقفی وسیله‌ای است که آن را در مکان‌های مختلفی همچون رستوران‌ها، مساجد، سالن‌های آمفی تئاتر و سینما، کافه‌ها، فروشگاه‌ها و حتی منازل از آن برای بالا بردن کیفیت صدا، پیج کردن و دیگر موارد استفاده می‌شود. برای هر کدام از این موارد باید اسپیکر مناسب خودش را پیدا کنید اما جدا از اسپیکر مناسب، نحوه نصب آن نیز اهمیت دارد. اینکه بلندگو را کجا نصب کنید که صدای بهتری بدهد و یا اینکه اصلا چطور آن را نصب کنید هم اهمیت دارد. این مقاله یک راهنما برای نصب بلندگوی سقفی است. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید، تا انتهای این مطلب با وبسایت بانی باند همراه باشید.

چگونه بلندگوی سقفی را نصب کنیم؟

قبل از هر چیز باید بدانید که اسپیکرهای سقفی به دو دسته اکتیو و پسیو تقسیم می‌شوند که نصب هر کدام از این دو نوع با هم فرق دارد. همچنین یکی از تجهیزاتی که حتما باید هنگام نصب این وسیله صوتی داشته باشید آمپلی فایر است. آمپلی فایر بلندگوی اکتیو داخل آن است و نیازی به تهیه جداگانه نیست اما برای مدل‌های پسیو باید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید. حالا که اطلاعات کافی درباره این موضوع را به دست آوردیم بیایید به سراغ مراحل نصب بلندگوی سقفی برویم.

یک نفر در حال نصب بلندگو سقفی

نصب بلندگوهای سقفی از نوع اکتیو

بلندگو سقفی بلوتوث: برای نصب بلندگوهای بلوتوثی فقط کافی است آن را در جای مناسبی از سقف قرار دهید. از آنجایی که آمپلی فایر این بلندگو داخل آن قرار دارد، کار خاصی نباید برای نصب انجام داد و به سیم‌کشی هم نیازی نیست. بیشتر بلندگوهای بلوتوثی تغذیه 12 ولتی دارند اما برخی از آنها هم 24 ولتی هستند. بیشتر این دستگاه‌ها ورودی AUX هم دارند که یعنی از این طریق هم می‌توانید آنها را به دستگاه‌های موردنظرتان متصل کنید. در صورتی که تصمیم دارید برای یک فضا دو بلندگو تهیه کنید، بهتر است یکی از آنها بلوتوثی باشد و یکی دیگر به‌عنوان باند کمی به همان دستگاه وصل شود.

بلندگو سقفی تحت شبکه: نوع دیگر اسپیکر سقفی، بلندگوهای تحت شبکه است. این مدل هم آمپلی فایر داخلی دارد. در این مدل اتصال از نوع Data است که باعث می‌شود صداها با کیفیت بهتری پخش خواهند شد. در این اسپیکر یک برد الکترونیکی وجود دارد که امکان ارسال و دریافت سیگنال از طریق آن وجود دارد. برای نصب این بلندگو به ارتباط VoIP نیاز است.

درواقع باندهای تخت شبکه مانند یک مرکز تلفن عمل می‌کنند و برای نصبشان نیازی به سیم‌کشی ندارند و به راحتی نصب خواهند شد. باید توجه داشته باشید که وجود سایر تجهیزات ویپ در سقف ممکن است در عملکرد اسپیکر اختلال ایجاد کند.

بلندگو سقفی Wifi: نوع دیگر بلندگوی سقفی وای فای است که به آن بیسیم نیز می‌گویند. این بلندگو از نوع اکتیو است و با فناوری وای فای، بدون اینکه به کابل نیاز باشد می‌توان اتصال آن را انجام داد.

 

نصب بلندگوهای سقفی پسیو

همانطورکه گفته شد نوع دوم بلندگو سقفی اسپیکر پسیو است که خود به دو دسته توکار و روکار تقسیم می‌شود.

نحوه نصب اسپیکر سقفی رو کار

بلندگوهای روکار بیشتر برای مکان‌هایی استفاده می‌شود که در سقفشان امکان برش وجود ندارد. یعنی سقف از نوع کناف و سقف کاذب نیست. در این حالت بلندگو باید به صورت روکار نصب شود و برای این کار هم بهترین انتخاب ۱way است. برای اینکه بتوانید این اسپیکر را نصب کنید باید ابتدا سقف را بازرسی نمایید و یک نقطه مناسب پیدا کنید. پس از انتخاب آن نقطه را علامت‌گذاری نمایید و در محل علامت‌ها سوراخ‌های مناسب ایجاد کنید و بلندگو را به سقف متصل نمایید. در این حالت سیم‌ها از روی دیوار رد می‌شوند و به بلندگو می‌رسند. پس باید سیم‌ها را طوری قرار دهید که شکل زشتی نداشته باشند. از آنجایی که نصب این وسیله کمی سخت است و پیچیدگی‌های مخصوص به خود را دارد، بهتر است این کار را به مختصص بسپارید.

 

نحوه نصب اسپیکرسقفی تو کار

اسپیکر توکار برای مکان‌هایی مناسب است که سقف کاذب یا کنافی دارند. برای نصب این اسپیکرها باید اندازه قطر بلندگو را بگیرید و سقف را به همان اندازه برش دهید. سپس بلندگو را داخل سوراخ بگذارید و کابل‌ها را نیز از پشت سقف رد کنید. مزیت این بلندگوها این است که ظاهر  محیط را بهم نمی‌ریزد. برای اینکه این اسپیکر را نصب کنید ابتدا باید محل مناسب را انتخاب نمایید، در آخر باید آداپتور را به آمپلی فایر وصل کنید و سپس نصب را انجام دهید. فقط توجه داشته باشید که محل بلندگوها را درست انتخاب کنید زیرا دیگر امکان تغییر جایشان وجود ندارد. اگر قرار است چند بلندگو برای یک فضا استفاده کنید بهتر است آنها را به صورت زوجی یا چهارتایی در گوشه‌های مختلف سقف قرار دهید تا صدا در همه جا به صورت یکسان بخش شود. نصب این بلندگو کار آسانی نیست و ممکن است نتوانید تنهایی از پس آن بر بیایید. بنابراین بهتر است از یک متخصص برای این کار استفاده کنید.

نکات مهم درباره نصب بلندگو سقفی

  •     به‌طورکلی درباره اتصال اسپیکر پسیو باید بدانید که این وسیله به اتصال برق نیازی ندارد و با کمک یک کابل صورتی از آمپلی فای انرژی لازم برای کار کردن را دریافت می‌کند.
  •     کابل کشی بلندگوها معمولا به دو شکل ولتی و اهمی انجام می‌شود. کابل کشی ولتی برای بلندگوهایی استفاده می‌شود که در آنها از ترانس مچینگ برای از بین بردن مقاوت استفاده می‌شود. در این حالت لازم نیست که کابل تا آمپلی فایر برود بلکه اتصال را از طریق زون بندی نیز می‌توان برقرار کرد. معمولا از این کابل کشی برای فضاهای بزرگ استفاده می‌شود.
  •     نصب بلندگو از هر نوعی که باشد کار سختی است و بنابراین بهتر است این کار به متخصص بسپارید. اگر اسپیکر از نوع توکار باشد که باید سقف را برش بدهید و در صورتی که از نوع روکار باشد نیز سیم‌کشی‌ها باید با دقت انجام شوند.

آیا بلندگوی سقفی را خودمان نصب کنیم؟

در این مقاله درباره نصب بلندگوی سقفی حرف زدیم و به صورت مختصر درباره نحوه نصب این وسیله نیز اطلاعاتی ارائه کردیم اما درباره این سؤال که آیا خودمان می‌توانیم اسپیکر برقی را نصب کنیم یا نه. باید گفت امکان انجام این کار وجود دارد اما از آنجایی که نصب اسپیکر روی سقف پیچیدگی‌ها و ظرافت‌های خودش را دارد، بهتر است به جای اینکه خودتان این کار را انجام دهید، از یک متخصص کمک بگیرید. می‌توانید از متخصصان همانجایی که اسپیکر را خریداری می‌کنید، بخواهید کار نصب را برایتان انجام دهند. اگر قصد خرید اسپیکر سقفی را دارید، می‌توانید پس از بررسی انواع آن در وبسایت بانی باند، بهترین مدل را برای خودتان انتخاب و خریداری نمایید. همچنین اگر تجربه نصب و استفاده از اسپیکر برقی را دارید، آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند بهره ببرند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *