در این نوشته قصد داریم شما را با انواع باند هیئتی آشنا کنیم. احتمال شما هم با شنیدن اسم باند اکتیو و پسیو سردرگم شده اید. با خواندن این مقاله یکبار برای همیشه به این ابهامات خاتمه بدهید. باند و بلندگو ازجمله ابزارهایی هستند که به دلیل کاربرد زیادشان در برگزاری مجالسی همچون عروسی، سخنرانی، کنسرت، تعزیه و… به وفور استفاده می‌شوند و همیشه جزئی از لیست تدارکات هر مراسمی را تشکیل می‌دهند.

تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است و از آنجا که دستگاه‌های صوتی و ابزار آلات پخش صدا نیز با این موج پیشرفت، همگام هستند، بدیهی است که انتخاب یک باند یا بلندگو در میان انواع و اقسام دستگاه‌های صوتی موجود در بازار، کار آسانی نباشد. از این رو قصد داریم در این مطلب از بانی باند درباره خصوصیات و عملکرد باندهای پسیو، اکتیو و همراه صحبت کنیم. شما می‌توانید با مطالعه این مطلب، درباره انتخاب و خرید انواع باند هیئتی، خانگی و سایر مجالس اطلاعات کسب کنید. با ما همراه باشید.

اینفوگرافی مقایسه باند اکتیو و پسیو

باند پسیو چیست؟

منظور از باند پسیو (Passive Speaker) بلندگوی معمولی است، که رایج‌ترین مدل در میان بلندگوها است و از گذشته تاکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای راه اندازی باند پسیو به سیگنال صوتی تقویت شده، نیاز است که معمولا این سیگنال را از طریق آمپلی فایر خارجی تامین می‌کنند. بر روی بدنه باند پسیو، تعدادی ورودی‌ صوت وجود دارد و ورودی و خروجی دیگری غیر از آنها، روی بدنه این مدل باند دیده نمی‌شود.

البته نیاز به آمپلی فایر خارجی، هرگز به معنای عملکرد ضعیف باند پسیو نیست و شما می‌توانید با آرامش خاطر این نوع باند را برای مصارف خود انتخاب کرده و خریداری کنید.
باند پسیو بسیار با کیفیت است و قادر است نقش مکمل صدا را به خوبی در دستگاه‌های صوتی شما ایفا کند؛ همین عامل باعث شده تا امروزه در بسیاری از مراسمات و همایش‌ها، از این نوع باندها استفاده شود.

مزایای باند پسیو

باندهای پسیو در همه مکان‌ها از دستگاه‌های پخش صدای حرفه‌ای گرفته تا یک سینمای خانگی یا انواع باند هیئتی، قابل استفاده هستند. در ادامه به بررسی مزایای این نوع بلندگوها می‌پردازیم:

• بزرگ‌ترین مزیت باند پسیو، انعطاف پذیری آن است. چرا که هنگام استفاده از باند پسیو، می‌توان به راحتی کابل‌ها و اسپیکرها را با هم میکس و هماهنگ کرد.

• این سیستم صوتی قابل ارتقا است و می‌توان بی هیچ دغدغه‌ای در آینده آن را به روزرسانی کرد.

• در هنگام استفاده از چند باند پسیو، نیازی به وجود پریزهای برق متعدد نیست.

• قابلیت تنظیم یا مدیریت دستی سیگنال‌ها از مزایای مهم باندهای پسیو است. صدابردار می‌تواند هنگام کار با بلندگوی پسیو، کنترل بیشتری بر روی صدای خروجی داشته باشد. بنابراین صدابردار در زمان استفاده از چند باند پسیو، دیگر نگران بهم ریختگی صدا و تنظیم باندها نخواهد بود.

• باندهای پسیو امکان نصب دائمی بر روی دیوار یا سقف اماکن مختلف را دارند. از این رو در بسیاری از مجتمع‌های تجاری و اداری، مراکز آموزشی، انواع باند هیئتی، تالارها، سالن‌های آمفی تئاتر و سایر اماکن عمومی از بلندگوهای پسیو استفاده می‌شود.
‌ استفاده از چند بلندگوی پسیو به نسبت بلندگوهای اکتیو، هزینه کمتری داشته و ارزان‌تر درمی‌آید.

• عدم وجود آمپلی فایر داخلی درون این باندها، باعث شده که وزن کمتری داشته باشند و جابه‌جا کردن آنها راحت‌تر صورت بگیرد.

باند پسیو در جعبه باند چوبی

معایب باند پسیو

با وجود مزایای گفته شده، انتخاب باند پسیو با یکسری معایب نیز همراه است که ازجمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• نیاز به تجهیزات جانبی دیگر باعث می‌شود که این سیستم صوتی فضای بیشتری را اشغال کرده و محل قرار دادن باندها محدود به طول کابل‌های دستگاه باشد.

• امکان تداخل سیگنال بین باندها نیز از دیگر معایب این مدل بلندگو است. با وجود تجهیزاتی مثل کراس اوور، سیم‌های کشیده شده در سراسر سالن و دستگاه‌های انتقال دهنده سیگنال، یکسری نویز ایجاد می‌شود که جلوگیری از آنها با وجود قوانین فیزیک، غیر قابل اجتناب است.

دو باند برروی میز در خانه

کاردبرد انواع باند هیئتی مدل پسیو

یکی از رایج‌ترین کاربردهای باند پسیو، بکارگیری در اجراهای بزرگ به عنوان باند حرفه‌ای است. در اماکن و موقعیت‌هایی که نیاز به تعداد زیادی بلندگو است، مانند مجتمع‌های تجاری، اداری، آموزشی، مسجد، رستوران، سالن نمایش، جشن‌ها و… استفاده از باند پسیو ارجحیت دارد. از آنجا که باند پسیو همراه با آمپلی فایر خارجی کار می‌کند، استفاده آن در این مکان‌ها مقرون به صرفه است و به انرژی و برق کمتری نیاز دارد. علاوه بر این در فضا‌های باز که دسترسی به برق شهری محدود است، معمولا از باند پسیو استفاده می‌شود.

قیمت باند پسیو هیئتی :

خرید انواع مدل‌های باند پسیو با دامنه قیمتی گسترده‌ای روبرو است. قیمت باند پسیو به عواملی مثل: نام برند تولید کننده، کیفیت طراحی و ساخت، شکل ظاهری، اندازه درایورهای داخلی (ووفر و تیوتر)، مشخصات و خصوصیاتی چون توان مؤثر، حداکثر توان، دامنه و پاسخ فرکانسی، حساسیت، ابعاد و وزن، زاویه پوشش عمودی و افقی، مقدار مقاومت، جنس بدنه و نوع کانکتورها بستگی دارد.

برای اینکه بدانید باند پسیو درستی را برای استفاده مدنظر خود انتخاب کردید، بایستی آن را از جنبه‌های گوناگونی ارزیابی کنید. برای سهولت دسترسی به این محصولات، فروشگاه بانی باند انواع باند هیئتی و مجلسی را با قیمت‌های متنوع برای شما ارائه داده است.

دو عدد باند اکتیو در کنار هم

باند اکتیو چیست؟

باند اکتیو (Active Speaker) که به آن باند پاوردار هم گفته می‌شود، یک نوع بلندگو با تقویت‌کننده داخلی است. در ساختار این نوع باندها برای بازتولید دامنه‌های فرکانسی متنوع، از یک یا چند بلندگوی داخلی که تیوتر و ووفر مهمترین آنها هستند، کار گذاشته می‌شود. علاوه بر ووفر و تیوتر، یک آمپلی فایر نیز جهت تقویت سیگنال‌های خروجی در باند اکتیو قرار داده می‌شود. در حالی که برای پخش صدا در بلندگوهای معمولی نوع پسیو، نیاز است که یک سیگنال تقویت‌شده ارسال شود.

به زبان ساده‌تر، مهمترین تفاوت باند اکتیو و پسیو در این است که تقویت صدا در باند اکتیو از درون اسپیکر صورت می‌گیرد اما باند پسیو از بیرون نیاز به تقویت دارد.
برای راه‌اندازی صدای یک باند اکتیو، باید آن را به برق و منبع صوتی متصل کنید؛ منبع صوتی می‌تواند یک سیگنال ساده صوتی از نوع دیجیتال، آنالوگ و یا بی‌سیم ارسال کند. از بلندگوهای اکتیو حرفه‌ای اکثرا در استودیوها استفاده می‌شود.

مزایای باند اکتیو

حال نوبت به بررسی مزایای باند اکتیو می‌رسد. به موارد زیر دقت کنید:

• وجود آمپلی فایر در باند اکتیو، مهمترین مزیت آن به شما می‌رود؛ زیرا با وجود آن دیگر نیازی به DAC و کابل مناسب نیست. از آنجا که هر درایور باند، دارای آمپلی فایر مختص خود است، می‌توان به راحتی باندها را با هم ترکیب کرد و در کنار یکدیگر قرار داد.

• در باند اکتیو، درایورها و آمپلی‌فایرها نزدیک هم قرار گرفته اند و همین باعث شده سیم کشی داخلی کمتری در باند وجود داشته باشد. هنگامی که سیم کشی داخلی خلوت باشد، تداخل سیگنال کمتر می‌شود و در نتیجه صدایی شفاف‌تر و واضح‌تر پخش می‌شود.

• قابل استفاده در موقعیت‌ها و کاربری‌های مختلف مثل انواع باند هیئتی یا استودیو ضبط صدا

• مناسب برای استفاده افراد مبتدی و غیرحرفه‌ای

• امکان پخش فایل‌های صوتی از طریق بلوتوث و USB یا از روی فلش و کارت حافظه

باند های بزرگ اکتیو

 

معایب باند اکتیو

با تمام مزایایی که برای باند اکتیو ذکر کردیم، بد نیست که گریزی به معایب آن داشته باشیم.

• برخلاف باند پسیو که به راحتی قابل ارتقا بود، در باند اکتیو نمی‌توان تعداد آمپلی فایر را افزایش داد
‌ تجهیزات داخلی باند اکتیو باعث شده که نسبت به باند پسیو سنگین‌تر و گران قیمت‌تر باشد

کاردبرد انواع باند هیئتی مدل اکتیو

همانطور که اشاره کردیم، وجود آمپلی فایر داخلی امکان اتصال کارت حافظه، فلش ، USB و بلوتوث را به باندهای اکتیو میسر کرده و همین امر باعث تنوع بالای باندهای اکتیو در بازار شده است. باندهای اکتیو شارژی و پرتابل در مقایسه با بلندگوهای اکتیو بزرگ از قدرت صدا، وزن و قیمت کمتری برخوردارند و برای مصارف خانگی، اجراهای تخصصی، همایش‌ها و هیئت‌های کوچک به خوبی جواب می‌دهند.

در برخی مدل‌های این نوع بلندگو، می‌توان از طریق شبکه صدای باند را تنظیم و کنترل کرد. به این ترتیب صدابردار قادر خواهد بود صدای باندها را از طریق شبکه و با استفاده از نرم افزار مدیریت کند.

باند اکتیو در جعبه چوبی به رنگ کرم

قیمت باند اکتیو هیئتی

قیمت باند اکتیو هم مانند باند پسیو وابسته به عواملی چون برند تولید کننده، شکل ظاهری، درایورهای داخلی و… بستگی دارد. شما در هنگام انتخاب و خرید باند اکتیو، با مدل‌های متعدد و بازه قیمتی متنوعی روبرو خواهید شد؛ چه یک باند اکتیو ارزان قیمت شارژی انتخاب کنید و چه قصد داشته باشید یک باند حرفه‌ای گران قیمت بخرید.

باند همراه (پرتابل) چیست؟ ( اکو همراه)

باند همراه یا پرتابل، سیستم‌های صوتی قابل حملی هستند که برای تامین نیرو و آمپلی فایر آن، احتیاجی به برق مستقیم نیست و با کمک باتری و شارژر کار می‌کنند. در پشت آمپلی فایر این باندها یک مدار وجود دارد که قابلیت‌ تنظیم صدا و کنترل ورودی ‌ها را به عهده دارد. کامل‌ترین حالت ورودی‌های صدا شامل Aux، Radio,bluetooth,SD card,USB port می‌شود. در باندهای همراه، پاسخ فرکانسی از نوع فرکانس بم بسیار کم است زیرا فرکانس‌های بم انرژی زیادی مصرف کرده و سریع شارژ باتری را تخلیه می‌کنند.

کاربردهای اکو همراه ( باند همراه )

انواع باندهای همراه از گذشته تاکنون شامل اسپیکرهای جیبی موبایل، بوم باکس‌ها، اکو همراه، پخش کننده‌های MP3 و MP4 پرتابل، هدفون‌ها،اکو امپلی فایر و  ساعت‌های هوشمند امروزی می‌شوند. افراد بنابر کاربرد مد نظر و سلیقه‌شان از این سیستم‌ها استفاده می‌کنند. برای مثال برخی از افراد برای پخش کننده موزیک از هدفون استفاده می‌کنند و برخی دیگر از مدل‌های متنوع اکو همراه برای انواع باند هیئتی استفاده می‌کنند. برای خرید باند همراه بایستی یکسری معیارها مثل میزان شارژ، وزن باند، توان باند، قابلیت‌هایی مثل ضبط و میکروفون و… را مد نظر قرار دهید و متناسب با نیازتان دست به انتخاب بزنید.

نتیجه‌گیری

امروزه بسیاری از افراد فکر می‌کنند که باند اکتیو و پسیو از نظر کیفیت ساخت و عملکرد، تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند؛ اما با اطلاعاتی که در این مطلب ارائه دادیم متوجه شدید که این طور نیست. با وجود اینکه هر کدام از این باندهای اکتیو و پسیو عملکردهای مختلفی را به شما ارائه می‌دهند، می‌توانند از نظر کیفیت رقیب خوبی برای یکدیگر باشند. یکی از مشکلاتی که گاها در خصوص انتخاب باند اکتیو و پسیو با آن مواجه می‌شوید، این است که نیازهای خود و کاربردهای باند را در نظر نمی‌گیرید و بدون توجه به این مسئله اقدام به خرید می‌کنید.

برای مثال شما برای خرید انواع باند هیئتی نیاز دارید که اطلاعاتی درباره متراژ مسجد و اندازه بلندگوهای مورد نیاز را در دست داشته باشید و با توجه به آنها تصمیم به خرید باند بگیرید.
اگر در زمینه شناخت انواع باند هیئتی نیاز با مشاوره دارید میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و همچنین در صفحه خرید سیستم صوتی هیئتی بهترین نمونه ها را انتخاب و خریداری بفرمایید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *